Bil

Information bil

Att ta körkort på personbil.

Körkortstillstånd

Du måste ha körkortstillstånd för att få övningsköra.

Ansökan gör du enklast digitalt på transportstyrelsen.se

I samband med ansökan om körkortstillstånd måste du göra en synundersökning. Trafikskolan har samarbete med SYNSAM i Katrineholm, där du kan göra ditt syntest för 75 kr. Du behöver ett intyg som bevisar att du är från Sjögrens Trafikskola, det kan du hämta under våra öppettider. Välkommen!

Först när du fått ditt körkortstillstånd får du börja övningsköra med en utbildad trafiklärare. Körkortstillståndet gäller i fem år.

På trafikskolan

Trafikskolan hjälper dig med att lägga upp din utbildning.

Vill du ha hjälp med tidig planering rekommenderar vi dig att boka in en testlektion, läs mer om testlektion här.

Vi använder digitalt läromedel.

Du är alltid välkommen ner till oss att studera, ofta är det någon på plats som gärna svarar på dina frågor och stöttar dig. Vi har datorer till förfogande men det går även bra att sitta med sin egna dator eller läsplatta någonstans i våra lokaler, vi har gratis Wi-Fi.

Vi använder oss av ett modernt digitalt läromedel framtaget av STR, Sveriges Trafikutbildares Riksförbund. Läs mer om det digitala läromedlet här.

Behöver du extra hjälp och stöd med körkortsteorin? Läs mer om teorihjälp här.

Hos oss är handledarna alltid välkomna att följa med i baksätet under sina elevers PT-lektioner, ej under grupplektionerna.

Vi har även ett fåtal utbildningstillfällen på helger mot ett helgtillägg på 100 kr.

New in Sweden? See the movie about the road to Swedish driving licence.

Är du ny i Sverige? Se filmen om vägen till ett Svenskt körkort. 

www.korkort.nu/new 

Våra utbildningstyper på personbil

Du väljer helt och hållet själv vilken utbildningsmetod du vill använda när det är dags för stadstrafik och landsväg, det går även jättebra att blanda. Vi tycker du ska prova på att köra i grupp, vi tror inte du kommer att ångra dig.

I vårt startpaket ingår det både PT-lektioner och grupplektioner, allt för att få det så effektivt som möjligt, både kostnadsmässigt och pedagogiskt.