Att ta körkort för motorcykel

Ändrade åldersgränser och stegvist tillträde införs 19/1-13
Det stegvisa tillträdet blir tydligare när det gäller rätten att köra motorcyklar. Åldersgränsen för behörigheten A höjs till 24 år, från tidigare 21 år. Den som har haft behörigheten A2 i minst två år kommer dock att kunna ta behörigheten A redan från 20 års ålder.

OBS, vi utbildar inte på A1 (lätt mc) under 2017. Förhoppningsvis hittar vi en till mc-lärare tills säsongen 2018 och tar i så fall upp A1 utbildningen igen.

Bild - stegvist tillträde

Stegvist tillträde

För A1, A2 och A består förarprovet normalt av ett kunskapsprov och ett körprov. Om du har behörigheten A1 eller A2, kommer det dock bara att krävas ett godkänt körprov för att få A2 eller A.

Våra fordon: BMW F700 GS på både A och A2 Våra motorcyklar har låg sadeln monterade, vilket är en fördel om man är lite kortare. För de längre eleverna kan vi på några sekunder byta sadel om du vill. Kom gärna ner och provsitt.

 

Du måste ha körkortstillstånd för att få övningsköra

  • Du kan välja på att ansöka direkt på Internet eller beställ hem en blankett som du fyller i och skickar tillbaka, allt hittar du på transportstyrelsen.se
  • Du kan betala ditt körkortstillstånd direkt på nätet eller få ett inbetalningskort hemskickat.
  • I samband med ansökan om körkortstillstånd måste du göra en synundersökning. Trafikskolan har samarbete med SYNSAM i Katrineholm, där du kan göra ditt syntest för 50 kr. Du behöver ett intyg för bevisar att du är från Sjögrens Trafikskola, det kan du hämta under våra öppettider. Välkommen!
  • Kom också ihåg att betala avgiften. Först när du fått ditt körkortstillstånd får du börja övningsköra med en utbildad mc-lärare. Körkortstillståndet gäller i fem år.
Välj en STR-ansluten trafikskola! Se kraven på en STR-ansluten trafikskola här.

 

Våra
kurser

Handledarkurs

För aktuella datum samt anmälan se vår e-handel

Riskettan

För aktuella datum samt anmälan se vår e-handel

Teorilektioner för behörigheterna A, B och BE

Måndagar kl 17:00-19:00, rullande schema.
Läs mer

Kontakta
oss

Sjögrens Trafikskola AB

Djulögatan 33
641 33 Katrineholm
Telefon: 0150-541 00
E-post: info@sjogrenstrafikskola.se