MC

Information MC

Att ta MC-körkort

Välj en STR-ansluten trafikskola! Här kan du läsa om fördelarna

 

 

De olika mc-korten

A1

16 år

högst 11 kW

A2

18 år

högst 35 kW

A

24 år

20 år vid 2 års erfarenhet av A2

För A1, A2 och A består förarprovet normalt av ett kunskapsprov och ett körprov. Om du har behörigheten A1 eller A2, kommer det dock bara att krävas ett godkänt körprov för att få A2 eller A.

 

SÅ HÄR JOBBAR VI PÅ SJÖGRENS

Som motorcyklist är det viktigt att ha rätt grundbeteende i hur man hanterar en motorcykel. Körprovet är en sak att klara av, med rätt grundbeteende kommer du kunna köra din mc med rätt magkänsla genom hela ditt mc-liv.

Vi kan erbjuda dig som elev en modern utbildningsmeny som effektiviserar ditt lärande och håller nere kostnaden på din utbildning.

Vår mc-utbildning bygger på att lära sig tillsammans med andra i samma situation som du, läraren agera både lärare och moderator under lektionen.

MC-lektion

  • Är det manövrering vi tränar har du alltid tillgång till en egen mc.
  • Är det trafik vi tränar på så lär du dig genom att köra mc, ta in information och kommentarer genom att åka bakpå din lärares mc samt via diskussioner med körkortstagare i samma situation som dig ( max 2 elever) Läraren agerar både lärare och moderator.
  • Du betalar för 90 av dina 120 minuter utbildningstid.
  • Du kan också boka PT-lektion, givetvis till en högre kostnad. Det kräver manuell hantering, säg till i vår reception.

 

ATT VI KAN ERBJUDA DIG SOM ELEV EN FULLSTÄNDIG UTBILDNING FRÅN BÖRJAN TILL SLUT, INKLUSIVE RISKUTBILDNING DEL 1 OCH 2 SER VI SOM EN AV VÅRA STYRKOR OCH HOPPAS ÄVEN ATT DU SOM ELEV SER DET SOM EN STOR FÖRDEL.

Du måste ha körkortstillstånd för att få övningsköra

Ansökan gör du enklast digitalt på transportstyrelsen.se

I samband med ansökan om körkortstillstånd måste du göra en synundersökning. Trafikskolan har samarbete med SYNSAM i Katrineholm, där du kan göra ditt syntest för 75 kr. Du behöver ett intyg som bevisar att du är från Sjögrens Trafikskola, det kan du hämta under våra öppettider. Välkommen!

Först när du fått ditt körkortstillstånd får du börja övningsköra med en utbildad mc-lärare. Körkortstillståndet gäller i fem år.

Med sitt brinnande mc intresse ser Andreas och Mats  fram emot att hjälpa dig med din mc-utbildning

Andreas har haft en passion för tvåhjulingar så länge han kan minnas och är även kursledare för blivande och befintliga mc-lärare via STR, Sveriges Trafikutbildares Riksförbund.

Mats tog sitt mc-kort så snart regelboken tillät det. Idag är i stort sett hela Mats familj mc-burna.